Filmpje onderaan de tekst!

Ik vocht uit alle macht. Ik vocht en ik verloor. De verslaving had me in zijn greep. De verslaving heeft me in zijn greep. Ik kon geen kracht of houvast vinden waaraan ik me kon vastklampen om te voorkomen dat het me meesleurde. En dat deed het. Dat doet het

De rivieren zouden buiten hun oevers treden. Gebouwen instorten en de straten van de aardbodem verdwijnen. De hemel zou met de aarde kunnen versmelten en het hele universum onder mijn voeten wegzakken. En ik zou het allemaal verdragen. Zolang ik maar onder invloed was.

Ik had de keuze gemaakt om een streep te zetten achter mijn leven mét actieve verslaving. Ik ging naar Zuid-Afrika. Een behandeling volgen voor mijn verslaving. Mijn buurt, mijn mensen, mijn kleine wereld. Ik liet ze voor even achter. Daar bleef mijn verleden terwijl ik een nieuw traject van mijn leven insloeg. Een leven dat me stralend tegemoet scheen en waarvan ik me in het nabije heden geen groter genot kon voorstellen dan het gevoel niet afhankelijk te zijn van drugs. Niet wetende dat ik terug zou vallen. Maar opgeven doen we niet.

Dit was voordat ik het vliegtuig instapte. Ik was alles behalve nuchter op dat moment.

10 reacties op ‘Filmpje onderaan de tekst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s