25 oktober 2016

Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Het kan me allemaal niets meer verrotten,  denk ik stoer. Maar als ik begin met spreken, voel ik me niet meer zo dapper.

‘Ik ben Anne en ik ben verslaafd’ met grote ogen ga ik langs de gezichten die me één voor één aanstaren. Hoe ik me ook in bochten wring. Het lukt me niet om verder te praten. Mijn hart gaat als een razende tekeer. Ik slaak een diepe zucht en probeer moed te verzamelen. ‘Hhhet het het lukt me niet om te stoppen met drugs’  Ik bijt op me lip en bekijk de gezichten die me nog steeds aanstaren. Ik voel me kwetsbaar. 

‘Elke dag zeg ik tegen mezelf dat ik er mee ga stoppen, elke dag beloof ik mezelf niets te gebruiken’  Het voelt als een afgang. Ik twijfel of ik verder moet praten. Toch doe ik het.

‘Mijn verslaving heeft me in zijn greep en ik kom er niet uit’ zeg ik. ‘Mijn verslaving trekt aan mij. Dag en nacht’ Ik heb het gevoel dat ik me groot moet houden. Ik slik een paar keer. Maar de tranen kan ik niet tegenhouden. Ik haal m’n schouders op.

Elke dag een NA meeting volgen. Dat is een afgesproken deal met mezelf. Een meeting waar een groep mensen bij elkaar komt. Een groep mensen met een verslaving. Iemand zoals jij en ik. Waar je mag vertellen hoe je je voelt. Waar je open mág en kán zijn over je verslaving. Daar was ik. Op een NA meeting.

Het is stil. De blikken zijn nog steeds op mij gericht zie ik vanuit me ooghoeken. Ik veeg mijn tranen af met mijn mouw. 

‘Ik wil stoppen. Ik ben het zo zat’ voor ik het wist was het eruit. Ik was zo verschrikkelijk opgelucht dat ik nu huilde en lachte tegelijk. Ik kijk naar een vrouw schuin tegenover me. Ze steekt een duimpje op en glimlacht naar me. Dat geeft me hoop.

15 reacties op ‘25 oktober 2016

  1. Geef niet op. Ga ervoor. Je zult door een moeilijke tijd heen gaan en je gevoelens komen in een klap terug en dat valt niet altijd mee. Volgens mij heb je het een en ander meegemaakt en daar moet je je kracht vandaan halen. Bundel het bij elkaar en ga het leven aan. Ontdek wat voor mooie dingen je nog te doen staat. Want dat heb je volgens mij wel verdiend.

    Mijn vriend is een verslaafde in herstel dus ik weet hoe moeilijk het is en dat je telkens maar het gevecht moet aangaan met de trek naar drugs of alcohol. Hou in je achterhoofd. One is toch many and thousand never enough

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s