Zuid Afrika

​Een tijd geleden was ik was er klaar voor. Kaar om naar Zuid-Afrika te gaan. Klaar voor een behandeling om van mijn klote verslaving af te komen. Daar ging ik voor. Het zweet liep langzaam in druppels van mijn voorhoofd af. Ik stond op het punt om een vliegtuig in te stappen. “Is dit wel het juiste vluigtuig?” Bedacht ik beanstigend. Ik zag mezelf al in Japan aankomen. En zag dat echt niet zitten. Ik vroeg snel aan een wat oudere vrouw of dit het juiste vliegveld was. “Je zit helemaal goed” Zei ze met een glimlach op haar liefelijk gezichtje. Ze moet een jaartje of 30 zijn geweest.

Gerustgesteld ging ik zitten. Uur na uur vloog voorbij en ik had kramp in mijn rug. -wanneer zijn we het vliegtuig nou uit- Net toen ik dacht het echt niet meer te trekken waren we 12 uur verder en gaf het vliegtuig aan de eindbestemming te zijn bereikt. De angst greep me naar de keel en ik belde jaap op. Hij stelde me woord voor woord gerust. En zei bemoedigende woorden. “Je kan dit, je bent zo’n sterkte meid” ik zei dat ik van hem hield en hing op.

Ik werd opgewacht door iemand van het behandelcentrum. Een oudere vent die ook aan een verslaving leed, vertelde hij mij. Dit stelde mij gerust. In de auto hebben we geen woord gewisseld. Dit kwam door de zenuwen. Een half uur later stopte de auto en kon ik uitstappen. Ik kreeg een rondleiding. Ik zag het zwembad staan en het grote huis verraste mij. De kamer was helemaal prima. Hier begon mijn reis. Ik kleedde me om en ging onwennig onder mijn dekens liggen. Luisterend naar de onbekende geluiden om me heen. “Hier begint het”  “Je krijgt vanaf nu een nieuwe start” fluisterde ik mezelf bemoedigend toe.

Twee maanden verder stapte ik bijna op het vliegtuig opweg naar mijn thuis. Veel geleerd  en één belangrijk ding. Verslaafd blijf je altijd, al ben je geen actieve gebruiker meer. Verslaafd zijn blijf je. 

9 reacties op ‘Zuid Afrika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s