Mijn verwoestende vriend

Het moet zo’n 10 jaar geleden zijn geweest dat ik je heb leren kennen. Het was op een avond ergens in de herfst. Echt van mijn stuk was ik niet, je deed mij niets. Maar toch ben ik met je in zee gegaan, want het gevoel dat je mij gaf was lekker. Je gaf me rust en zorgde ervoor dat  ik even niet ‘hier’ was. De tijd verstreek en we werden goede vrienden. Zelfs zo goed dat ik op een dag tot de conclusie kwam dat we niet meer zonder elkaar konden. Maar hé…ik functioneerde prima in het dagelijks leven en ’s avonds  bracht jij mij de nodige ontspanningroes. Jaren hobbelden wij zo door.  De tijd van genieten met jou verplaatste zich van de avond naar de late middag, met soms een ontmoeting tijdens de lunch.  De enkele ontmoeting die wij hadden in de ochtend viel bij mij verkeerd. Daar werd ik misselijk van. 

We hebben een pauze gehad. Na ongeveer twee a drie jaar pakten we onze vriendschap weer op. We verwelkomden elkaar met open armen. Vrienden voor het leven, zo leek het.  Mensen om mij heen waarschuwden mij voor deze verslavende vriendschap, maar ik was van mening dat het wel meeviel. Ergens was er een stemmetje in mij dat aangaf dat dit niet goed zou aflopen, maar ik was van mening dat ik op elk moment uit deze vriendschap kon stappen wanneer ik wilde.

Maar de band werd sterker en ik kon niet meer zonder je. Vaak lag ik ’s avonds in bed te denken dat het moest stoppen en nam mij voor daar morgen mee te beginnen. God, wat zijn er veel morgens geweest waar ik had beloofd te stoppen. Wat ik wel zag, maar niet wilde zien was dat mensen om mij heen steeds meer problemen kregen met mijn vriendschap met jou. Door jou werd ik een ander persoon, ging harde confrontaties aan met mensen die dicht bij me stonden, kreeg een getekend gezicht, Maar je bleef mijn goede vriend die mij door mijn donkere periodes heen hielp

En toen kwam de dag waarvan ik wist dat die zou komen, het was genoeg!

5 reacties op ‘Mijn verwoestende vriend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s