De weg kennen is nog iets anders dan de weg bewandelen

photo_editor_1475616880509

vandaag de dag een moeilijke keuze. Nog maar een half jaartje en dan ben ik klaarr met mijn opleiding. Een diploma waaar ik dan hard voor heb gevochten. Alleen da eindpunt lijkt nog zo ver weg. Mijlenver.
“Wat wil ik nou echt?”
“Wat wil ik met mijn leven?”
“Wat wil ik bereiken en kan ik het bereiken?”
Die vragen gaan dagelijks door me heen. Vooral de vraag: “Ga ik me op mijn gemak voelen bij vreemde mensen als ik moet presenteren?” Het zijn beknellende vragen waar ik mee worstel. Ik wik en ik weeg, maar ik kom er niet uit. Moet ik aan mezelf gaan kiezen en aan mezelf werken? Moet ik door struggelen tot ik misschien dat diploma in mijn handen heb? 26 jaar. Wat zou het heerlijk zijn om op mijn diploma uitreiking te staan en dat papiertje te ontvangen.

Stage lopen is een weg vol met heuvels, bochten en files.
Angst om bekritiseerd te worden, angst om niet te falen, angst om niet aardig gevonden te worden, angst om niet te slagen.
Angst om de angst weer te beleven.  Dagen van twijfels en angstige onzekerheid.

Ik hoop de mooie omgevingen te gaan zien.De zon aan de horizn en de ruimte om te crossen. Er bestaat niet iets als een mislukkeling, want elke omweg die je neemt maakt je rijker.

Hoe kun je weten welke weg de goede is, als je niet weet welke weg je niet moet nemen? De bochten zullen meevallen wanneer je je er minder over opwindt. Het leven kent files, maar weer dat je daardoor de doorgang extra zult waarderen.

 

8 reacties op ‘De weg kennen is nog iets anders dan de weg bewandelen

 1. Ik herken mezelf hierin en ik heb de antwoorden ook nog niet gevonden. Ik focus me daarom alleen maar op het heden en probeer gelukkig te zijn. En als iets belangrijk genoeg voor je is zet je toch door.. In mijn geval was dat bijvoorbeeld 2 jaar terug toch me rijbewijs halen en het afgelopen ja 30 kilo te zijn afgevallen. Het leven moet me zo ongeveer dwingen door mijn leven best wel ondraaglijk te maken wil ik iets afmaken en mijn angsten tijdelijk te overwinnen. 🙂 Maar zo te zien ben jij al zo goed bezig! Je hebt dat papiertje bijna in handen.. Uiteindelijk zal je bij jezelf moeten nagaan, wat is erger? doorzetten en een onrustige tijd meemaken of stoppen en daar later spijt van hebben?

  Liked by 2 people

  1. stoppen. Dan zou ik echt veel spijt hebben en zou ik nooit geweten hebben hoe het afgelopen zou zijn. Dan zou ik nooit weten of ik mijn diploma zou halen. Dus ik moet wel verder haha! Wauw, respect dat je zoveel bent afgevallen. Dan voel je je gelijk stukken beter. Plus dat je meer energie hebt. Hou vol!

   Bedankt voor je bericht.

   Liked by 1 persoon

 2. Een weg is altijd een leerschool ongeachte welke je neemt.
  Alleen is het om de angst niet de bovenhand te laten nemen van je leven. Dan pas zie je het mooie van het leven.
  Iedereen kent zijn angsten, het is juist zo onder controle te houden. Dan wordt je gezien en aardig gevonden.

  Ik zou eender zeggen focus je op het nu heden ken je niet en dat kan al een angst geven als je daaraan gaat denken.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Dat is waar. welke afslag je ook neemt… het is en blijf een leerschool. mooi gezegd! Angsten onder controle houden is soms lastig. Weinig mensen laten hun angsten ook niet zien, want dan ben je weer kwetsbaar. ik vind het heel mooi als iemand zich kwetsbaar durft open te stellen. Bedankt voor je berichtje en een hele fijne dag. 🙂

   Liked by 2 people

 3. Belangrijke vragen die je jezelf stelt. Vooral of je je ooit op je gemak zult voelen tussen andere mensen. Ik ken je nu een klein beetje en weet wat voor een enorme impact dat op je leven heeft terwijl het eigenlijk nergens voor nodig is. Waarom zouden mensen jou niet accepteren? Je bent niet egoïstisch, niet agressief of zo. Je mag jezelf best laten horen en op een correcte manier voor jezelf opkomen. Dat mag? Néé dat móét!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s