Vroeger

Ik weet het nog goed. Ik moet een jaartje of 10 zijn geweest. Andre hazes stond luid op. Mijn broer en moeder zongen hard mee. Het was gezellig.

Ik keek in een moment van geluk naar twee euforische mensen die genoten. Ik voelde me welkom, ontvangen, blij. Dat witte poedertje op tafel ligt doet wonderen. Op dat moment zie ik me moeder naar voren buigen. In de ene hand een opgerold briefje. En met haar andere hand hield ze haar andere neusgat dicht. Geen idee waarom. Dat deed ze zolang ik me kan herinneren. Ze snoof gretig een wit lijntje weg.

“Goed spul zeg” Zei ze opgewonden. “Echt goed spul” “geef me ook even” mijn broer werd ongeduldig. Langzaam schoof ze het ronde glasplaatje zijn richtig uit.  Zijn ogen waren groter dan normaal. De felheid en euforie namen toe. Zij bewegingen en mimiek begonnen tekenen van enthousiasme te vertonen.”wauw” het lijntje was weg. Verdwenen.

13 reacties op ‘Vroeger

  1. Het gaat nog steeds met ups en downs, maar gelukkig beter dan het is geweest.

   Vanavond is een aflevering “anita word opgenomen” gaat over mensen die ik een kliniek terecht komen en gaan afkicken. Mocht je geïnteresseerd zijn om te kijken, dan heb ik het gezegd… 😀 Ik ga het vanavond in iedergeval kijken, ben benieuwd!!

   Bedankt voor je berichtje.

   Liked by 1 persoon

  1. Neeee het is geen herhaling… er is een tweede seizoen. Ze gaat in afkick klinieken langs. Ze komt in een jongerengroep en een volwassen groep met mensen die heftig verslaafd zijn. Het was super interessant en bijzonder.😀 btw je kan het al terug kijken via internet…!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s