Oude bekende

​Langzaam gaat de zomer voorbij, en komt de herfst. Iedereen zit weer in zijn standaard ritme. Mijn opleiding start weer en er komt ineens van alles op me af. De maand augustus is toch echt voorbij. Het daglicht verdwijnt sneller en de herfst komt langzaam kijken.

Het afgelopen jaar waarin ik vooral naar mezelf heb moeten kijken is een jaar wat ik nooit zal vergeten. Mensen ontmoet. Ik kan het me als de dag van gisteren nog herinneren. “Hallo ik ben mark” hij lachte, maar in zijn ogen zag ik pijn en verdriet. Ik gaf hem een hand en stelde mezelf voor. “Ben je ook verslaafd?” Vroeg hij alsof het een allerdaagse vraag was. Ik ging er niet op in en keek verlegen en overdonderend naar de grond. Ik hoorde hem een flinke hijs van zijn sigaret nemen. Een jaartje of 56 schatte ik hem. Alcohol verslaafd.

Onze blikken kruiste elkaar en hij keek me vragend aan. Snel veranderde ik van onderwerp. Ik hoop dat hij zijn geluk heeft terug gevonden.  Dat hij bewust kan rondkijken, zomaar genietend van een spelend kind, een vallend blaadje of een glimlach van een vreemde.

Een reactie op “Oude bekende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s